SQOOM funktionstest – Water drop test

Ultraljudsvågor är osynliga för det mänskliga ögat. SQOOM avger en djup microvibration så snabb att den varken syns eller känns på hudytan. Så tro inte att din SQOOM inte fungerar. För att se vattnet vibrera, gör så här:

 • Slå på strömmen.
 • Välj ”ultraljudsläge” (gäller endast mod.M1).
 • Välj valfritt program.
 • Lägg lite vatten på givaren.
 • Håll din SQOOM stadigt på båda sidor.
 • Rör vid givaren med ett finger på din fria hand.
 • Som resultat ser du små bubblor som ”dansar” på givaren.
654a3b5770

Vad är SQOOM koncept?

SQOOM koncept är perfekt samverkan mellan fysiska metoder och aktiva ingredienser, vilket resulterar i förbättrad hälsa och utseende för din hud. Grunden för SQOOM konceptet är dess utbud av innovativa, högeffektiva geler. På grund av deras exakta molekylstorlek och polaritet, transporteras de aktiva beståndsdelarna in i de olika skikten av huden till den exakta punkt där de behövs. SQOOM hjälper huden att regenera, även för dig med problemhud. Den patenterade synkronteknologin inom SQOOM ger en unik kombination av jonisering, ultraljud och aktiva skönhetsmedel.


Vad händer om gelen kommer in i mina ögon?

Oroa dig inte, det är ingen fara men det kan svida lite. Skölj bara ut gelen med mycket vatten. Ingredienserna i våra geler är helt ”säkra”, kompatibla och allergivänliga


Jag har finnar i ansiktet, vilken gel ska jag använda?

Mot oren och fet hud rekommenderar vi SQOOM GelComples AK. Denna gel innehåller Aloe Vera och lugnar ned huden. Salicylsyra som erhållits från videbark desinficerar och öppnar keratiniserade porer. Cimicifuga blockerar uppkomsten av nya finnar och orenheter.


Jag har hört att enheter med 1MHz ultraljudsfrekvens inte bör användas i ansiktet. 3MHz är bättre och kommer inte att göra någon skada.

När det gäller ultraljudsfrekvens, talar vi om ett genomsnitt på 1 MHz (1.000.000 vibrationer per sekund). Denna frekvens justeras för att nå de utlovade djupa hudlagren (i vårt fall dermis). Denna frekvens är perfekt samordnad i sin intensitet så att det inte finns någon fara för huden i ansiktet eller någon annanstans på kroppen – så länge som bruksanvisningen följs. Den allmänna rekommendationen av en 3 MHz frekvens är ganska förvirrande eftersom frekvensen inte är tillräcklig för att nå det nödvändiga djupet av dermis.


Vilken påverkan har SQOOM på de personer (t ex hudterapeuter) som utför behandlingar med SQOOM varje dag?

Enheten är endast i drift när slingan är sluten. Den samordnade och mycket milda strömmen är inte skadlig för människor. Joniserings funktionen öppnar och stänger cellväggarna. För detta används anod och katod för att skapa elektricitet och för att aktivera ion migration.

Det preparat som transporteras in i huden laddas av omvandlarens potential och migrerar till den motsatta polen inuti vävnaden (galvanisk funktion).

När du behandlar andra människor och håller SQOOM i ena handen och vidrör den andra personen med den andra handen så sker flödet den kortaste vägen – från den ena handen, över axeln, till den andra sidan. Som redan nämnts är kraften väldigt svag så det åligger ingen fara att skadas vid behandling av andra människor. Den nuvarande intensiteten kan bäst jämföras med electriciteten i luften efter ett åskväder. I detta fall är luften också laddad och har ingen negativ effekt på människan.


Jag har metallimplantat. Kan jag använda SQOOM konceptet?

Vi har inga farhågor om användning av SQOOM på patienter med tandimplantat samt andra tänkbara typer av metallimplantat. Inte heller skruvar eller metalltråd (efter operation, frakturer). Framgången för SQOOM konceptet bygger på synkrontekniken (en tillförlitlig, säker kombination av både ultraljud och jonisering) och framförallt på de högkvalitativa gelerna. Om du känner ett lätt stickande under din behandling i omeddelabar närhet av metall: inga problem! Fortsätt! Denna och alla andra områden är endast lätt berörd under behandlingen.
Det kan finnas vissa känsliga områden där känslan är antingen obehaglig eller kanske i sällsynta fall något smärtsam. Då är det bättre att använda program S med SQOOM M2, enbart ultraljud. Med SQOOM M1 kan du välja att stänga av funktionen ION med mode-knappen när du behandlar dessa områden.

Men, du kan vara säker: Det är ingen fara till oro och ingen risk i att använda både ultraljud och jonisering i närheten av metallimplantat.


Har SQOOM gelerna eller SkinCare krämen animala komponenter eller är de testade på djur?

Nej. Gelerna eller cremerna har inte testats på djur och de innehåller inte några djurkomponenter. Hyaluronsyran är tillverakad genom jäsning och inte från några djurderivat. Gelerna och cremerna har heller inte några kemiska tillsatser.


Jag har behandlat mig själv under en tid och ser inte någon förbättring.

Om du är säker på att du utfört behandlingen på rätt sätt och du inte har känslig hud, föreslår vi att du använder något ”power program” (detta skiljer sig från de behandlingar som beskrivs i handboken, som alltid bygger på känslig hud). Har du inte känslig hud kan du behandla mer intensivt. Rökning, inte tillräckligt med sömn, övermått av alkohol etc. kan öka denna effekt.


Hur vet jag att min SQOOM fungerar som den ska? Jag hör ingenting, känner ingenting.

När du använder din SQOOM enhet, kommer du att se en kontrollampa som blinkar på baksidan av enheten. Detta indikerar att strömmen cirkulerar och att SQOOM fungerar som den ska. Om lampan inte blinkar, se till att du håller båda kontaktytorna på sidorna på din SQOOM enhet och att du har tillräckligt med tryck mot huden.
Vi har medvetet valt att inte inkludera ”psykologiska show effekter” som vibration eller ljud. Du kan använda SQOOM konceptet i en avslappnad miljö, t ex när du läser, tittar på TV, lyssnar på musik. Sådana effekter skulle enbart störa denna atmosfär.


Vid vilken tidpunkt efter operation kan jag använda SQOOM på mina postoperativa ärr?

Du kan börja använda SQOOM på dina postoperativa ärr direkt efter det att stygnen tagits bort. Använd SQOOM tillsammans med gelen NA.


Det verkar som att jag förbrukar mina geler väldigt snabbt, hur mycket skall jag använda?

Hudens åldrande är resultatet av en annan viktig faktor – den permanenta nedbrytningen av hyaluronsyran i huden. Hyaluronsyra är hudens fuktreservoar. Den stabiliserar de elastiska och kollagena fibrer och skyddar våra celler mot fria radikaler. SQOOM återfyller hudens fuktreservoarer. När du börjar använda SQOOM, är dina fuktreservoarer ofta tomma. Med SQOOM börjar du fylla på dem. I början av behandlingen behöver huden denna fukt och kommer att absorbera den snabbare. Du behöver också använda en större mängd gel i början av din behandling. Med tiden kommer du se att reserverna fylls upp och du behöver använda mindre gel.


Jag har väldigt känslig hud och är allergisk mot många cremer och geler.

Våra SQOOM geler och cremer utvecklas och produceras med hjälp av mycket väl sammansatta procedurer och vi lägger stor vikt vid att inte använda allergiframkallande ingredienser. Vi utelämnar nödvändigtvis inte ingredienser som är kända för att orsaka allergier, istället använder vi vårt specialutvecklade förfarande för att ta bort allergener från ingredienserna samtidigt som de aktiva egenskaperna behålls. Kamomill är ett exempel på detta.


Min hud känns stram efter behandlingen, är det OK att använda min vanliga fuktkräm?

Det går jättebra. När du är klar med SQOOM, lämna antingen gelen kvar på huden eller tvätta bort den och använd din vanligt fuktcreme. Som en perfekt finsih, har vi utvecklat vår egen hudvårdscreme. xCential SkinCare One är idealisk för för fet och oren hy och har även en anti-age effekt. xCential SkinCare Two har utvecklats för normal och torr hy och har även den en anti-age effekt. Dessa två cremer använder du utan SQOOM enheten.


Hur lång tid tar en behandling?

Om du inte har så mycket tid är det OK att behandla i 4-8 minuter för att huden ska känna sig fräsch och avslappnad. Har du mer tid, behandla i 20 min, ett såkallat kraftprogram.

SQOOM passar alltid in i ditt schema oavsett hur mycket/lite tid du har att spendera. Kom ihåg, du behöver heller inte göra behandlingen framför en spegel. Använd tiden att lyssna på musik, titta på TV, läsa eller bara koppla av.


Priset är ganska högt för enheten och gelerna. Gelerna behöver köpas regelbundet också.

En gel (50 ml) är tillräcklig för cirka 20-25 behandlingar. När du väljer att behandla en gång i veckan kommer gelen att räcka upp till fem månader. Om du vill nå snabbare resultat och bestämmer dig för att behandla oftare i ett tidigt stadium av behandlingen för att fylla på reserven av hyaluronsyra i dermis snabbare, då räcker gelen ungefär i en månad. Din hud behöver mest gel de första veckorna under behandlingen. Du kommer då att märka skillnad från vecka till vecka att din hud absorberar mindre gel. Med en normal och konsekvent behandling kommer gelen att räcka i cirka 2 månader.


Är det hygieniskt att låna ut SQOOM till andra människor?

Det är helt OK att låna ut SQOOM till andra och faktiskt delar många familjer på en SQOOM enhet. SQOOM enheten är hygieniskt tillsluten och när gelen torkas av från givaren, är den helt ren och redo för en annan användare. Det är också möjligt att desinficera givaren med en hygienisk spray.


Var på kroppen kan jag använda SQOOM konceptet?

Du kan använda SQOOM varsomhelst och överallt där du har hud förutom på ögongloben.


Kan jag använda SQOOM mer än en gång i veckan?

Ja, självklart. För att nå ett snabbare resultat kan du behandla 2-3 gånger i veckan. När du börjar SQOOM behandlingen, behöver din hud de aktiva ingredienserna i gelerna och regelbundna behandlingar kommer att märkbart förbättra hudens kvalitet. Använd inte SQOOM mer än 20 minuter på ett hudområde under en dag.


Kan jag använda SQOOM med andra skönhetsprodukter?

SQOOM effekten är baserad på användningen av innovativa, högutvecklade geler. Pga deras exakta molekylstorlek och polaritet, transporteras de aktiva ingredienserna in i de olika skikten av huden till den exakta punkt där de behövs. Inga andra skönhetsprodukter bör användas med SQOOM och transporteras in i huden eftersom du inte kan vara säker på exakt vilka typer av ingredienser, konserveringsmedel, dofter, allergener etc. som finns i de andra produkterna. Dessa kan orsaka skada om de tränger djupare in i huden. Vi ansvarar inte för resultatet när du använder andra skönhets- eller medicinska produkter producerade av andra.


Efter operation har jag ärr på min kropp, vilken gel är bäst här?

SQOOM GelComplex NA är bäst för all behandling av ärr. Magnolol, dexpanthenol och ren cameliafröolja lugnar huden medan amorphous micro silver i sin renaste form hjälper till att läka och att skydda mot skjukdomsframkallande bakterier. Du kan börja använda SQOOM på dina postoperativa ärr direkt efter att stygnen tagits bort.


Var ska jag inte behandla med SQOOM?

Under graviditeten, inte på magen  – Du kan använda SQOOM under graviditeten för att behandla ansikte och dekolltage. Använd inte runt buken under tiden du är gravid.

Under antagande av hudcancer

Om det finns någon misstanke om att huden är drabbad av hudcancer får SQOOM inte användas. En negativ effekt är inte bevisad men vi skulle rekommendera försiktighet.

Pacemaker

Vänligen behandla inte närområdet kring pacemakern. SQOOM når inte så djupt men återigen vill vi rekommendera försiktighet. Det är säkert att behandla i ansiktet eller resten av kroppen.

Andra kontradiktioner är:

 •      Thyroid hyperfunktion – använd inte SQOOM i närområdet
 •      Påverkan av nervsystemet och såsom Parkinson och epilepsi
 •      Emboli, åderbråck och blodpropp
 •      Tumörer
 •      Öppna sår
 •      Metall impantat, klammer, tråd, skruv metallplattor och endoprothesis i området för behandlingen. Om du behandlar detta område och du känner ett stickande kan du fortsätta behandlingen. Om du känner en smärta i detta område, växla till program S (endast ultraljud) med SQOOM M2 eller stäng av ION vid behandling med SQOOM M1 och behandla vidare med detta program.

Vilken gel skall jag använda mot muskel- och ryggspänningar?

För en riktad massage av rygg- och muskelspänningar, använd SQOOM GelComplex OL.


Hur länge behöver jag behandla med SQOOM innan jag börjar märka någon skillnad på huden?

Vi rekommenderar att du använder SQOOM en gång i veckan för synbar framgång. Du borde börja känna skillnad redan omeddelbart. Hudens blodcirkulation förbättras, vilket gör att huden får mer lyster och känns mjukare. Efter några månaders regelbunden användning, kan rynkor och fina linjer synbart ha reducerats.


Hur vet jag att min SQOOM är fulladdad?

SQOOM laddaren kommer visa ett grönt ljus när batteriet är fulladdat. Enheten är användbar i cirka fyra timmar på en laddning och kan därför enkelt tas med på semestern eller affärsresan utan laddningsstation. Om du håller STEP knappen intryckt i tre sekunder kommer den att visa batteriets laddningsstatus – om LED lamporna för alla sex programmen lyser grönt, då är enheten fulladdad. Om endast två lampor lysor finns det 30 minuter kvar av batteritiden. En surrande signal indikerar att batteriet behöver laddas.


Jag har rodnad hud – kan jag använda GelComplex RO?

Ja, om du har rodnad hud är SQOOM GelComplex RO den bästa gelen för dig. Innehållande kalcium och kalkrödalger, är den mycket mild och oerhört effektiv.


Är det säkert att använda SQOOM?

Det är helt säkert att använda SQOOM. Enheter med ultraljud har använts under årtionden inom skönhets- och medicinska behandlingar. SQOOM enheten är fullt testad i överenstämmelser med alla tänkbar säkerhetsstandarder (CE, ISO 9001 2000, L-C, US, FD, HS Mark).


Var kan jag hitta mer information om olika behandlingar?

Du kan hitta mer information på vår hemsida – klicka bara på ’Ladda ned/Filmer’ fliken. Du hittar också mer detaljerad information i din SQOOM bruksanvisning. Vi samarbetar med ett nätverk av SQOOM partners och tipsar dig gärna om din närmaste SQOOM återförsäljare. Våra partners ger dig gärna en personlig konsultation.


Finns det några risker och/eller biverkningar med SQOOM behandlngen?

SQOOM behandlingen är skonsam och har inga kända biverkningar. Det enda undantaget är för personer som har en pacemaker. Dessutom bör inte hudområden som drabbats av hudcancer behandlas och alla som lider av hyperthyroidism bör avstå från att behandla framsidan av halsen.


Är SQOOM behandlingen komplicerad eller tidskrävande?

Behandlingen är okomplicerad och mild: Applicera först den högeffektiva gelen/cremen på givaren och fördela ut över huden. Massera sedan in gelen/cremen med SQOOM enheten med små cirkulerande rörelser. VId användning av SQOOM endast en gång i veckan kommer du märka en synbar framgång och en förbättrad hudstruktur.


Jag har torr och flagnande hud, vilken gel är bäst för mig?

Mot torr och flagnande hud används SQOOM GelComplex PS. Gelen är antiinflammatorisk och regenerande genom magnolol och calendula extrakt.


Kan jag använda SQOOM enheten utan geler?

Nej! SQOOM konceptet består av två delar: gelerna som innehåller högeffektiva, aktiva ingredienser och enheten som transporterar dessa aktiva ingredienser in i huden. De måste användas tillsammans.


Kan alla använda SQOOM?

Ja. Från spädbarn till äldre. SQOOM konceptet är säkert för alla att använda.


Vid vilken tidpunkt (morgon eller kväll) ska jag använda SQOOM?

Det är bäst att behandla på kvällen innan du går till sängs. Lämna gelen på huden efter behandlingen som en nattmask. Över natten har gelen funktionen av en nattcreme och ger det övre hudlagret värdefulla, närande ingredienser. På morgonen kommer huden kännas mycket mjuk och fyllig. Om du känner att något saknas eller att gelen är för torr på huden, använd även din vanliga nattcreme, eller i bästa fall, vår xcential SkinCare Cream One eller Two i tillägg. Detta är pricken över i för din SQOOM behandling.


Vad är skillnaden mellan de enskilda SQOOM programmen?

SQOOM M1 har totalt sex olika program:

C (Rengöring) används vid ytlig rengöring och tillämpas endast tillsammans med cleansingGel som är speciellt för detta ändamål.

M (Massage) utför en djup, effektiv massage. Blodcirkulationen stimuleras och huden är perfekt förberedd för följande program.

N (Näring) leverarar 80% ”push” och 20% ”pull” till huden med det primära syftet att leverera aktiva ingredienser djupt in i huden.

L (Lyft) är ett något starkare program som arbetar för att minska de små och synliga rynkorna. Ett effektivt program för snabb och kortsiktig framgång.

W (Whitening) har som prioritet att ljusa upp huden. Denna fysiska toning används huvudsakligen till att behandla leverfläckar eller åldersfläckar tillsammans med vår specialutvecklade deSpot Gel. Även mot acne i kombination med SQOOM AK Gel.

W (Wrinkle care) är vårt mest skonsamma program, används speciellt för känslig hud och till spädbarn samt småbarn. Även för behandling av känslig och stressad hud under de första behandlingarna.

SQOOM M2 har totalt sju program:

C (Rengöring) används vid ytlig rengöring och tillämpas endast tillsammans med cleansingGel som är speciellt för detta ändamål.

M (Massage) utför en djup, effektiv massage. Blodcirkulationen stimuleras och huden är perfekt förberedd för följande program.

L (Lyft) är ett något starkare program som arbetar för att minska de små och synliga rynkorna. Ett effektivt program för snabb och kortsiktig framgång.

W (Whitening) har som prioritet att ljusa upp huden. Denna fysiska toning används huvudsakligen till att behandla leverfläckar eller åldersfläckar tillsammans med vår specialutvecklade deSpot Gel. Även mot acne i kombination med SQOOM AK Gel.

S (Sono/ultraljud) ger endast ultraljud utan jontofores, används tillsammans med booster.

I (med blå lampa, jontofores) speciellt för rengöring runt ögonen.

I (med grön lampa, jontofores) peciellt för applikationer runt ögonen.


Vem kan hjälpa mig om jag har ytterligare frågor som inte besvaras här?

Du kan kontakta oss genom att skicka ett mail till info@anarmedical.se så återkommer vi till dig.